İSTOÇ NEREDEDİR

İSTOÇ NEREDEDİR

19 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
İSTOÇ NEREDEDİR

İSTOÇ Ticaret Merkezi, Eminönü bölgesindeki Tahtakale, Kantarcılar, Mercan, Yeşildirek, Küçükpazar, Süleymaniye, Sirkeci, Cağaloğlu ve Beyazıt’taki çeşitli mesleklere sahip toptancı esnafın bir araya gelerek kurduğu bir kooperatiftir.  Toptancı Esnafının Eminönü yarımadasındaki zor şartlarda çalışması, İstanbul içindeki giderek yoğunlaşan trafik, sağlıksız koşullara sahip işyerleri, dar sokaklar, ham maliye, nakliye ve benzeri sorunlar nedeni ile modern çalışma ortamlarına yönelik yeşil alanları bol, çok katlı işyerlerinden kurtulup, müstakil işyerlerine kavuşmak amacı ile kurulmuştur

1979 yılında 52 kurucu üye tarafından kuruluşu yapılan İSTOÇ Yapı Kooperatifi’nde bugün hırdavat, lüks hırdavat, plastik eşya, melamin, kırtasiye, kağıt, madeni eşya, gıda, büro ve mobilya malzemeleri, ev tekstili, züccaciye, medikal, promosyon ürünleri, av malzemeleri ve 2. el otomobil olmak üzere yaklaşık 35 meslek grubu yer almaktadır.

1984 yılında arazisine kavuşan İSTOÇ, Mahmutbey’de TEM Otoyolu’na 2 kilometre cepheli olmak üzere, 1 milyon 100 bin metrekare alanda kurulmuştur. Konum olarak ise Atatürk Havaalanı’na 11 kilometre uzaklıkta, Fatih Sultan Mehmet Boğaz Köprüsü’nün Bakırköy-Sefaköy ayrımının kesiştiği ve TEM Otoyolu Edirne otobanı gişelerine 1 kilometre uzaklıktadır. Esenler – Başakşehir Metro hattı İSTOÇ İstasyonu ile 2013 yılı Haziran ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

İstoç adresi için tıklayınız

 

Kategoriler